ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μέσω του Προγράμματος Θεατρικής Αγωγής,

γνωρίσαμε το θέατρο, γνωρίσαμε τη ζωή μας,

γνωρίσαμε τον εαυτό μας.

Με τη σκέψη, το συναίσθημα και τη φαντασία διαμορφώσαμε ταυτότητα, μέσα στα πλαίσια του εαυτού μας και της ομάδας.

Αναπτύξαμε τη συνεργασία, την επικοινωνία,

την αλληλεπίδραση, τον αναστοχασμό των προβλημάτων και των συγκρούσεων που παρουσιάζονται στην καθημερινότητά μας. Οδηγηθήκαμε στον αυτοσεβασμό και το σεβασμό του άλλου, στην αυτενέργεια και την υπευθυνότητα. 

Εκτιμήσαμε την ιστορική και πολιτισμική μας κληρονομιά,

με αποτέλεσμα να επιδιώκουμε την υιοθέτηση

μιας πιο υπεύθυνης συμπεριφοράς και στάσης

στο σύγχρονό μας γίγνεσθαι.

Είδαμε και νιώσαμε το σχολείο ως ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει και ενεργοποιεί την αυτοέκφραση, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα.


Σταματία Σταμάτη
Επικοινώνησαν και μοιράστηκαν ιδέες, συναισθήματα,εμπειρίες.

Εξερεύνησαν τους εαυτούς τους, ενίσχυσαν  τα θετικά σημεία και προβληματίστηκαν για τααρνητικά.  

Υιοθετώντας διάφορους ρόλους ανέπτυξαν δεξιότητες ζωής:  αυτοπεποίθηση, σεβασμό, υπευθυνότητα, ώστε νααναδειχτούν στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους σε υπεύθυνα και ενεργά άτομα,ικανά να λαμβάνουν αποφάσεις.

Αξιολόγησαν ιστορικές προσωπικότητες και γεγονότα, 

πουεπηρέασαν καθοριστικά την ιστορική ταυτότητα 

του τόπου τους.

Με όχημα το θέατρο, ωρίμασαν, διαμόρφωσαν άποψη, αντιλήφθηκαντον εαυτό τους ως μέρος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
Θεοδώρα Πρίντζιου
Μαθητές και Μαθήτριες

(Σταχυολόγηση εντυπώσεων,

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013)


Μου αρέσει που συμμετέχω στο θεατρικό, γιατί μαθαίνω όλο και πιο πολλά πράγματα για τα Ιωάννινα, όπου κατοικώ.

Έλιντον Μ., Α2


Με εντυπωσιάζει πολύ ο ρόλος, επειδή τον παίζω καλά. Επίσης, λέω πολύ σημαντικά πράγματα.

Χρίστος Γ., Α2


Το θεατρικό μας βοήθησε να κάνουμε παρέα με κάποια παιδιά, που δε θα τα γνωρίζαμε αν δε συμμετείχαμε στα Ελευθέρια. Δεθήκαμε μεταξύ μας και κάναμε παρέα.

Χάιδω Ξ., Α2


Μου αρέσει το θεατρικό, γιατί συναντώ τους φίλους μου και περνάμε ωραία.

Κων/νος Μ., Α2


Το θεατρικό αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα, γιατί μου δίνει χρόνο να ξεκουραστώ από το κουραστικό Σάββατο. Επίσης, με βοηθά να μάθω την ένδοξη ιστορία των Ιωαννίνων.

Αλέξανδρος Μ., Α2


Μας βοήθησε να γνωριστούμε με πολλά άλλα παιδιά του σχολείου, καθώς και να εκφραστούμε και να μάθουμε πτυχές της ιστορίας μας και της απελευθέρωσης του τόπου μας, των Ιωαννίνων. Παράλληλα, διευρύνεται και ο πνευματικός μας ορίζοντας.

Κων/νος Ρ., Α2


Μαθαίνω για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Άρης Π., Α2


Με το θεατρικό που κάνουμε για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων μαθαίνω περισσότερα για την ιστορία του τόπου μας.

Ναταλία Κ., Α1


Το θεατρικό μας βοήθησε να αρχίσουμε να κάνουμε παρέα με κάποια παιδιά από την Α΄ τάξη, αλλά και από τις άλλες τάξεις του γυμνασίου. Μέσα από αυτό το θεατρικό μάθαμε πολλά για την πόλη μας και την ιστορία της. Επίσης, μάθαμε να συνεργαζόμαστε με τα υπόλοιπα παιδιά, πράγμα που θα μας βοηθήσει στη μετέπειτα ζωή μας.

Αντιγόνη Δ. - Ειρήνη Χ., Α1


Η συμμετοχή μου στα Ελευθέρια μου έμαθε πολλά! Να δουλεύω με τους συμμαθητές μου αλλά και με φίλους. Επίσης, μου έδειξε πόσο δύσκολη είναι η δουλειά των ηθοποιών. Ήταν και είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα που μας κρατάει συντροφιά κάθε Σάββατο! Ανυπομονώ για την παράστηση!!!

Όλγα Γ., Β2


Η συμμετοχή μας στο θεατρικό είναι μια εξαίσια εμπειρία! Οι γνώσεις που αποκτήσαμε είναι πολύτιμες. Συνεργαστήκαμε με νέα παιδιά, ανταλλάξαμε ιδέες, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον, ήρθαμε πιο κοντά. Όλα τα παιδιά, νομίζω, ανακαλύψαμε ένα νέο κόσμο. Έναν κόσμο έκφρασης, μέσα από τον οποίο νιώσαμε πιο οικεία με γεγονότα του μακρινού παρελθόντος. Η συμμετοχή μας ωφέλιμη, για ποικίλους λόγους. Για αυτό το λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες για αυτό το μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν!

Εύα Μ. - Λίλια Π. - Ελεάνα Μ., Β1


Λαμβάνοντας μέρος στα Ελευθέρια, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά πράγματα και έτσι ανοίχτηκε ένας καινούργιος κόσμος μπροστά μας, ένας κόσμος γεμάτος ιστορία, και όχι οποιασδήποτε ιστορίας, αλλά της ιστορίας του τόπου μας. Κάθε συνάντησή μας ήταν γεμάτη γέλια. Μια εμπειρία που ποτέ δε θα ξεχάσουμε.

Ανδρονίκη Β. - Μυρτώ Δ., Β1


Στο θεατρικό, πέρασα πολύ ωραία! Εκτός του ότι συναντούσα τα παιδιά κάθε Σάββατο, είχε γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!! Συνεργαστήκαμε πολύ καλά με τα παιδιά και με τις καθηγήτριές μας, οι οποίες μας βοήθησαν πάρα πολύ!!

Αριστέα-Στεφανία Κ., Β2


Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία! Οι πρόβες, η καλή παρέα και οι πλάκες που κάναμε -αυτά είναι που κάνουν το θεατρικό φανταστικό.

Θοδωρής Λ., Β2


Για μένα, οι πρόβες γίνονταν στα διαλείμματα. Ήταν πολύ ωραία. καθόμουν με το φίλο μου, το Γιώργο, και ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Άγγελος Μ., Β2


Οι εντυπώσεις μου από τη συμμετοχή μου στο θεατρικό είναι άριστες. Μας βοήθησε πώς να στηνόμαστε στη σκηνή, να υποδυόμαστε σωστά το ρόλο μας με το σωστό "χρώμα" και τις σωστές κινήσεις. Επίσης, μάθαμε πολλά για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Μάθαμε να εργαζόμαστε με άλλα άτομα. Περάσαμε υπέροχα με τις πλάκες που κάναμε κατά τη διάρκεια των προβών.

Αλεξάνδρα Π., Β2


Ήταν πολύ ωραία! Οι εντυπώσεις μου καλές. Θα ήθελα να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο!

Φώτης Γ., Β2


Η εμπειρία μου από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για τα Ελευθέρια ήταν πολύ ωραία. Έμαθα πολλά πράγματα για την ιστορία των Ιωαννίνων, που είναι πολύ χρήσιμα. Θα μου άρεσε να συμμετέχω ξανά σε παρόμοιο πρόγραμμα.

Σταύρος Σ., Β3


Μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε παιδιά από άλλες τάξεις αλλά και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την πόλη μας. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε καλύτερα με τα άλλα παιδιά. Μάθαμε να εκφραζόμαστε καλύτερα και να έχουμε μια ιδέα για το πώς είναι να είσαι ηθοποιός.

Γιώργος Τ., Β3


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος για τα Ελευθέρια, πέρασα πολύ ωραία. Με τη συμμετοχή μου και χάρη στις δύο κυρίες, που μου επέτρεψαν να πάρω μέρος, έμαθα πολλά πράγματα για την ιστορία του τόπου μου. Ήταν μεγάλη εμπειρία η συνεργασία μου με τα παιδιά του παλιού μου σχολείου, του 7ου Γυμνασίου. Η χαρά μου για αυτή τη συμμετοχή δεν περιγράφεται. Θα είναι για πάντα μια εμπειρία αξέχαστη! Ευχαριστώ πολύ τις δύο κυρίες για αυτό που έζησα.

Ιωάννα Ρ., Α Λυκείου - 4ο Λύκειο Ιωαννίνων

Για τη θεατρική παράσταση-   Η παράσταση (Έλιντον Μ.)
-   Για τη Λευτεριά της μικρής μας πόλης!

 Αυτός ήτανε ο τίτλος της θεατρικής παράστασης για το πρόγραμμα των Ελευθερίων.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων ανεβάσαμε αυτή τη θεατρική παράσταση, -στην οποία έλαβα μέρος και εγώ-, που παίχτηκε στις 20 Μαρτίου 2013.

Ήτανε μια πολύ ωραία εμπειρία για όλα τα παιδιά που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα.

Η προετοιμασία για την παράσταση άρχισε με την πρώτη πρόβα που έγινε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στην οποία ήρθαμε σε πρώτη επαφή με τους ρόλους μας.

Με συνεχείς πρόβες που γίνονταν κάθε Σάββατο στο σχολείο μας, με πολύ κόπο, προσπάθεια και με τη βοήθεια των δυο καθηγητριών μας καταφέραμε μια πολύ ωραία παράσταση. Όσο πέρναγε ο καιρός, οι πρόβες πήγαιναν όλο και πιο καλά. Η κάθε πρόβα είχε και κάτι το ξεχωριστό, ήμασταν με τους φίλους μας, γελάγαμε και κάναμε πλάκες.

Η μέρα της παράστασης έφτασε! Όλα τα παιδιά περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή την μέρα από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τις πρόβες, αλλά το άγχος ήτανε ένα από τα συναισθήματα που είχαμε τη συγκεκριμένη μέρα.

Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για αυτή την παράσταση και το αποτέλεσμα ήτανε πολύ καλό. 

Χάρη στις δυο καθηγήτριες, την κ. Θεοδώρα Πρίντζιου και την κ. Σταματία Σταμάτη, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για το πρόγραμμα των Ελευθερίων και ζήτησαν τη βοήθειά μου. Ήτανε μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα το να πάρω μέρος στο πρόγραμμα και τη θεατρική παράσταση. Μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη!!!

 

Ιωάννα Ρ., Α - 4lykioa

 
 
Mobile Site