ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Οι πρόβες μας άρχισαν στις 6 οκτωβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρες 4-6 μ.μ., και συνεχίζονται κάθε Σάββατο.
 

Επίσκεψη θεατρικών συντελεστών

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012: 

στην πρόβα μας ήρθαν ο Γιάννης Αναστασάκης, σκηνοθέτης και ηθοποιός, και ο Σαμψών Φύτρος, ηθοποιός, οι οποίοι με τις εύστοχες παρατηρήσεις τους για την απόδοση των ρόλων συνέβαλαν πολύ στην προσπάθειά μας.

Τα 13 ρολόγια

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012: παρακολουθήσαμε την παράσταση της Νεανικής-Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων "Τα 13 ρολόγια", των Γιάννη Αναστασάκη και Μαρίας Τσιμά.Τι λένε τα παιδιά για την παράσταση...


 

Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης

Δηλώσαμε ξανά την εκδήλωσή μας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης και η θεατρική μας παράσταση, με τον τίτλο

"...Για τη λευτεριά της μικρής μας πόλης", θα ενταχθεί κατά τις αρχές Μαρτίου στην "Εβδομάδα Εκπαίδευσης - Ελευθέρια".
Λίγα λόγια για το έργο


Σε έναν πύργο μακρινό, ένας σκληρός Δούκας κρατά παγωμένο το Χρόνο και φυλακισμένη την όμορφη Σαραλίντα.

Ο Ξιγκού, ένας παραιτημένος πρίγκιπας,

θα ερωτευθεί κεραυνοβόλα τη νέα

και θα προσπαθήσει να την ελευθερώσει, φέρνοντας σε πέρας ένα δύσκολο και παράξενο άθλο, που του βάζει ο Δούκας: πρέπει να κάνει τα 13 ρολόγια του πύργου να λειτουργήσουν ξανά! Συμπαραστάτης του Ξιγκού, οδηγός και φίλος του είναι

ο Γκόλουξ, ένα γοητευτικό πλάσμα,

που όμως ταλαντεύεται ανάμεσα στο καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα.

Θα καταφέρουν άραγε η φιλία και ο έρωτας να νικήσουν την παγωνιά και οι δείχτες των ρολογιών να κινηθούν ξανά;


"Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν", στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων


Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση, της οποίας σκοπός είναι να παρουσιάσει όλα τα στάδια της πορείας, ξεκινώντας από την αρχαιολογική ανασκαφή ομαδικού τάφου στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού, μέσα από τη μελέτη του σκελετικού υλικού για τον προσδιορισμό της ασθένειας που αποδεκάτισε τους κατοίκους της πόλης και έγινε γνωστή ως «Λοιμός των Αθηνών», και φτάνοντας στην ανάπλαση του προσώπου ενός από τα θύματα του λοιμού, της εντεκάχρονης Μύρτιδος.

H έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά του ορθοντικού, επίκουρου καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, ύστερα από γόνιμη συνεργασία με το Μουσείο.

Συνδυάζεται μοναδικά με το αρχαιολογικό υλικό, το οποίο εκτίθεται ήδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και προέρχεται από ένα ταφικό σύνολο του 4ου αι. π. Χ. από το Μιχαλίτσι της Πρέβεζας. Πρόκειται για τα γλυπτά τριών μικρών κοριτσιών που κοσμούσαν ένα ταφικό περίβολο και τα παιχνίδια που συνόδευαν τις ταφές τους. 

Στο ταξίδι της Μύρτιδος συμμετέχει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Στη Μύρτιδα, αναγνωρίζουμε το πρόσωπο των παιδιών που χάνονται άδικα από αρρώστιες και από πολέμους. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Μύρτις ανακηρύχθηκε «Φίλος των στόχων της Χιλιετίας» από τον Ο.Η.Ε.

Η έκθεση, η οποία εντάσσεται στον κύκλο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. 


(www.amio.gr)


 


Η επίσκεψή μας πραγματοποιήθηκε σταδιακά,

από τις 15-1-2013 μέχρι τις 18-1-2013.
Το Δελτίου Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

"Για τη Λευτεριά της Μικρής μας Πόλης"


 

Στα πλαίσια του εορτασμού της 100ης επετείου από την Απελευθέρωση των Iωαννίνων, το 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων συμμετέχει με μια θεατρική παράστασηπου περιλαμβάνει 8 δρώμενα, με τους τίτλους:

- Ανακοινωθέντα
- Λάμπρω Λώλη
- Γυναίκες απο τα Τσερίτσανα
- Νικολάκη Εφέντης
- 3 Μπιζανομάχοι
- Γκυ Σαντεπλαίρ
- Γιαννιώτες παλιοί
- Βελισσαρίου: Μαύρος Καβαλάρης

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, ώρα 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συμμετέχουν: 35 μαθητές και μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Θεοδώρα Πρίντζιου και Σταματία Σταμάτη.


Mobile Site